Pagini

22 septembrie 2014

Dragoste de weekend

La inceput, cand doua persoane vir sa se cunoasca mai bune, ar face totul impreuna. Se iubesc pana la cer, de trei ori in jurul soarelui si inapoi si ar fi in stare sa stea saptamani intregi in casa doar pentru a gusta fiecare particica din celalalt.

Cu cat trece timpul si descoperi mai mult lucrurile acestea se estompeaza, desi devin mai profunde. Acum ai nevoie de altceva. Acum e dragoste, nu e doar pasiune. Acum iti pui si sufletul, mintea si zilele acolo, nu doar respiratia accelerata si un corp epilat perfect.

Convietuiesti cu celalalt, esti fericit, esti implinit, ai invatat sa traiesti si langa el, nu doar cu el, dar stii ce e cel mai misto? Cand poti sa mai ai weekenduri "ca atunci, ca la inceput". Cand acele weekenduri nu sunt programate si planuite, cand se intampla pur si simplu. Exact ca la inceput, dar mult mai profunde, mai constientizate.

Asta inseamna ca te bucuri nespus ca nu suna ceasul, dar te trezesti devreme ca sa faci baie. Ce bune sunt baile sambata dimineata dupa o vineri seara plina de fum!

Niciunul nu vrea sa faca de mancare, desi amandoi sunt aproape de lesin. Comanzi doua pizza si le faci jumi-juma. Dansezi in casa, razi in hohote, te prostesti pana ajungi sa il enervezi pe celalalt, desi cu totii stim ca nu e acel gen de enervare.

Iesi afara cu parul inca ciufulit pentru ca in weekend nu exista uscatoare de par, te plimbi prin ploaie, desi tu habar nu aveai ca a picurat vreun strop azi. Te uiti la un film serios dupamasa, un film lacrimogen sambata seara pentru a fi alinul muuult mai dulce si la o comedie duminica seara pentru a incheia weekendul cu zambetul pe buze. Foarte important aici e sa fie acea crema cu biscuiti pe care numai eu stiu sa o fac. Si tot timpul ii schimb gustul in functie de film. Trebuie sa se potrivesca perfect.

Duminica, atata timp cat te plimbi aiurea prin oras, trebuie sa fiti imbracati fancy. Tocuri si sacou. Si faci asta faca niciun motiv anume. Doar ca sa iti tii gatul drept si sa privesti lumea din alt unghi. Te face sa te simti bine... Iar intre toate astea enumerate mai sus se intampla tot felul de... lucruri. Le-as povesti, sincer, dar parca nu as vrea sa se simta jenat.

Pot sa povestesc? Pot, pot?

Niciun comentariu: