Pagini

9 septembrie 2014

Ambitie prosteasca

Sunt dezamagita. Tu nu erai asa. Tu daca iti puneai ceva in cap ramaneai cu ambitia aceea ani de zile, fara nicio problema. Puteai sa spui "nu" foarte usor si nu renuntai niciodata la tine. Ce se intampla? Cine sau ce te determina sa nu mai fi asa? De ce te lasi influentata de ceilalti? Nu te ajuta la nimic.

Stiu, stiu, e enervant sa fii tot timpul tu acela care trebuie sa ii tragi dupa tine pe cei din jurul tau si ti-ai dori si tu sa fii impins de la spate macar o data, dar poate lumea te-a cunoscut ambitioasa si nu pot sa te vada in alt mod. Oamenii ambitiosi nu trebuie impinsi de la spate, oamenii ambitiosi sar singuri gardul, chiar daca s-ar putea sa se zgarie.

Candva cineva a slabit 20 de kilograme din cauza ambitiei tale prostesti si a mofturilor pe care le faceai, iar dupa ce l-ai sculptat frumos tu ai plecat din viata lui, acum era pregatit sa iasa in lume. Tu trebuia sa ambitionezi pe altcineva. Dar ce-ar fi daca te-ai gandi la tine acum? La tine si numai la tine. Sa vezi tu atunci cum se simt ceilalti jenati de ambitia ta (uneori prosteasca, e drept) si vor incepe si ei sa dea din coate si sa faca ceva pentru tine si pentru ei. Sau pentru ei si pentru tine.

Nu te inteleg si e timpul sa schimbi ceva pentru ca acum nici scuze nu mai ai.

De ce nu sari coarda in fiecare zi, asa cum ti-ai propus. Pentru ca ti s-a facut rau o data si ai crezut ca o sa stai toata ziua lesinata in baie? Cat timp a durat lesinul tau? 10 minute? Iti dai seama ce cum era acum daca de atunci faceai cele 300 de sarituri zilnice? Iti dai seama daca tot de atunci continuai acea jumatate de ora seara cu acel curs pentru o limba straina. Si pareai atat de determinata atunci. Da, e mare dezamagirea cand vezi ca nu reusesti sa vorbesti, dar e si mai mare cand te gandesti ca te-ai oprit atunci cand ti-a fost putin mai greu. Un hop mai aveai de trecut. 

Tu nu erai asa. De cand spui "de maine" in loc sa spui "din clipa asta"? De cand preferi sa faci baie in apa fierbinte in loc de apa rece? De cand te uiti la defectele celorlalti ca sa para ca tu ai mai putine? De cand preferi sa umbli mai bine imbracata decat dezbracata? 

Stii ce ai de facut si nu misti nici macar un deget. Tu nu erai asa. Trebuie neaparat sa faci ceva. Timpul trece mult prea repede.

Niciun comentariu: