Pagini

11 mai 2011

Good for... kicking around

Dupa o dezamagire personala, in care nici macar nu poti invinui pe nimeni, catus de putin, in care erai chiar sigura de esec, dar totusi sperai sa fie bine, pentru ca te-ai invatat cu minunile... o coada ceausista de 3 ore iti prinde numai bine.

Pare absurd, dar te calmeaza enervant de bine. La soare e prea cald, la umbra e frig, deci nu poti sa stai intr-un loc. Un tip se tot invarte pe langa tine ca deja ii stii si miscarile specifice ale mainilor, stilul in care trage din tigara sau petele de praf de pe pantofi.

Esti intr-un colt de oras si nu ai nicio carte la tine pentru ca intotdeauna lipseste cand ai cea mai mare nevoie de ea. Telefonul ti-e descarcat; nu poti sa bati pe nimeni la cap sa te tina la povesti ca sa treaca timpul mai repede, dar punga de migdale din geanta te salveaza. Iti tine de urat, iti tine de foame, iti tine de sete... daca te concentrezi un pic asupra ei si parca nu se mai termina.

Pe o bordura stramba dintr-o parcare aglomerata ai tot timpul sa stai sa meditezi. Sa stai sa te gandesti la toate lucrurile intamplate in ultimul timp, sa le analizezi si sa le gasesti solutii. Le cosi, de descosi si pana la urma o sa iasa ceva. Partea cu dezamagirea parca ai si uitat-o, parca ti-o chiar doreai (habar nu ai din ce motiv)... sau cel putin nu te mai lasa la pamant sa te tot apese si apese, ci te face sa te ambitionezi, sa te ridici si sa te stergi de praf cu capul sus. Te face sa uiti de sentimente, sa uiti de groaza, sa nu-ti bata inima de zece ori mai tare in fata necunoscutilor si sa poti sa dai telefoane daca ai nevoie de informatii... stii ca iti va raspunde cineva pana la urma, nu sunt toti rai si uraciosi.

Timpul trece, nu foarte repede, dar bine. Te joci cu mucuri de tigara, scrii alfabetul cu fire de iarba sau incerci sa prostesti o pisica sa vina la time. Pana la urma nu te alegi cu nimic, iti dai seama ca ai stat in zadar la coada aceea imprastiata pe doua strazi, dar ramai relaxat... ramai relaxat si iti continui drumul. 

Iar daca ai invatat ceva astazi... acel lucru e: sa nu iti amani niciodata treburile, in mod sigur a doua oara nu le faci mai bine.


Ask your father how'd you fall 
Like a leaf, sitting on the ground 
Good for nothing, except kicking around 

Niciun comentariu: