Pagini

5 octombrie 2009

Dor de tine, dor de noi...

Mie dor de tine, vreau sa fim din nou noi doua, sa mergem intr-o cafenea si sa vorbim cu straini, sa fumam ca si cum ne-ar fi frica sa nu ne prinda cineva; sa stam o juma de ora in dulap pana ne hotaram cu ce sa ne imbracam si apoi sa nu mai iesim din casa. Mai bine ramanem in bucatarie pana la 5 dimineata sa ne spunem secrete si sa dezvaluim mistere trecute. Sa ascultam muzica de radio, sa ne facem dedicatii tampite una alteia si sa fredonam orice refren cunoscut sau mai putin cunoscut.

Mi-e dor de tine si avem asa de multe de recuperat. Mi-e dor sa impartim patul, nu ca am dormi, dar cand auzim ca intra cineva in hol sa ne prefacem ca dormim si sa chicotim sub plapuma.

As vrea sa stam o dupa amiaza intreaga si sa ne uitam la filme, apoi sa impartim acelasi servetel pentru lacrimile varsate, iar seara sa mergem in barul acela murdar de langa librarie, sa ne imbatam ieftin, sa nu bagam pe nimeni in seama si apoi sa hoinarim strazile filozofand cele mai aberante subiecte.

Doua zile stam cuminti in casa simtindu-ne vinovate si pedepsite si apoi sa uitam de inelele de pe degete, sa ne urcam in tren cu directia spre nicaieri si sa nu spunem nimanui de ce placam de acasa si unde… doar plecam zambind si ne inchidem telefoanele.

Vrem sa vedem oameni inaccesibil, oameni altfel, oameni pentru o zi, care ne vor uita maine sau ne vor tine minte toata viata. Oameni care se vor uita de sus la noi, care nu vor stii de unde am aterizat, nu inteleg de ce am mers acolo, de ce facem galagie sau oameni carora le-am starnit interesul, dar maine raman doar doua nume false si vor cauta pentru tot restul vietii doua identitati care nu exista... Acesta va fi secretul nostru... Si poate intr-o zi vom merge din nou in acel oras, pe aceeasi strada care va avea club de noapte in loc de biblioteca, bile de beton in loc de copaci verzi si borduri colorate in oc de flori... dar barul nostru infect e tot acolo, cu alti scriitori pierduti si cei doi sunt tot la masa in coltu din stanga cu o alta bere in faţă… se va lasa cu povesti nesfarsite... :)


Ti-ai imaginat vreodata asta?

3 comentarii:

Emma spunea...

Mi-am imaginat...si multe multe altele...si vreau sa le facem pe toate! Stiu ca fiecare clipa petrecuta impreuna va fi o sarbatoare! <3

Josette spunea...

Vor fi cele mai pline zileeeee... va fi perfect, va fi ceeace imi doresc demult >:D<

Josette spunea...

si uite ca intr-un final ni s-a indeplinit dorinta :*