Pagini

9 februarie 2010

Treptele dragostei

Dragostea la gradinita inseamna sa primesti o masinuta fara roti de la Adisor sau sa te traga de codite Vasilica, iar apoi sa vii acasa sa ii povestesti incantata mamei toate intamplarile cu cei doi indivizi “periculosi”.


In clasele primre dragostea inseamna sa primesti cate o scrisoare parfumata, scrisa stangaci, plina de inimioare in care apar P+G=I sau orice alte combinatii, regula e sa fie toate egale cu “I” si trimise sau primite prin prietena cea mai buna, doar in ea poti sa ai incredere, nu? O alta “practica” in clasele mici mai sunt oracolele in care aflii clar cine s-a indragostit de tine… asta daca nu te prinzi ca e cel care te fugareste sau te loveste cel mai tare in pauze, iar tu nu stii daca il urasti sau il iubesti.



Dragostea in gimnaziu devine mister. Totul de reduce la initialele numelor, mesaje lasate in banci semnate sub forme de “anonima M.S.T”, “misterioasa X” si multe altele, dar nu se ajunge la nimic pentru ca baietii vad doar mingea de fotbal, fac glume pe seama ta sau te trezesti cu zapada la gat… ceea ce nu te mai incanta asa de mult ca in clasele mici. Plus ca rusinea le da peste cap toate planurile si prefera sa iti da un martisor de 1 martie in speranta ca vor primi un sarut pe obraz; daca nu… il vei gasi in banca si dupa 4 ani probabil aflii ca te visa in fiecare nopate.


In liceu se schimba total treaba; ai devenit mare si tare, nu te mai intereseaza de picii din gimnaziu si initialele ti se par stupide, trebuie sa te afirmi. La inceput stai cuminte in clasa, privesti in jur si ii soptesti colegei de banca ce tip dragut ai vazut in pauza (care normal, e mai mare decat tine). Acum baietii au gel in par, au lasat mingea de fotbal dupa ore si s-ar putea sa te trezesti si cu cate o palma peste fund (fara sa stii de la cine). Apoi incepi sa iesi in oras, sa cunosti “lumea buna”, sa te bucuri de baluri, de petreceri si de ora mai inaintata la care trebuie sa ajungi acasa. Punctul forte de la fiecare petrecere e sa fii bagata in seama pentru noua ta bluzita, sa urmaresti cat mai multi baieti si daca si ajungi cu un tip pana in fata portii a fost o seara excelenta cu siguranta… ca apoi sa ai ce sa chicotesti cu fetele o dupamasa intreaga.

In a doua treapta de liceu incep adevaratele petreceri, majorate, escapade, excursii cu cate un prof care se face ca nu a vazut nimic din ce tampenii ai facut seara trecuta si uite asa se acumuleaza “experienta de viata”. Ah, sa nu uita de laudele dintre baieti cand isi numara ficare gagicile pe care le-a agatat vineri si cate a reusit sa pipaie la petrecerea X. Dar pana la urma toti iesim din liceu zambind cu cineva de mana asteptand “libertatea” de la faculta.


Dragostea la facultate… la anul ;)

Niciun comentariu: