Pagini

1 martie 2009

Happy Martisor?

1 martie.
Candva a fost o zi speciala si primita cu un sac de emotii. Iti alegeai cu grije inainte cu o zi martisoarele. Iti puneat unul pe bluzita si unul pe haina pentru a fi sigura ca tot timpul e la vedere. Dimineata, intrai cu un zambet larg tremurat de induiosare pentru a vedea ce baiat s-a gandit la tine anul acesta sau ce ti-au lasat in banca admiratorii secreti. La inceput nu zicea nimeni nimic, erai doar privita cu invidie de restul fetelor pentru ce "stralucea" in pieptul tau, apoi, facandu-si curaj, venea un val stangaci si rosu spre tine ba cu un martisor gasit din greseala intr-un sertar, ba cu unul cumparat special si cu dedicatie pe spate sau cu un trandafir de plastic, plus ca mai gaseai in banca inca 3 si poate si o scrisoare parfumata. Era un sentiment de neuitat.
Afara era mirosul de primavara, iar tu mergeai incet spre casa cu cei 3 trandafiri de plastic in mana, admirandu-i cu bucurie si buzunarele pline de martisoare pentru a vedea toata lumea aprecierea baietilor fata de tine.
Tantosa si cu capul pe sus, cand ajungeai acasa le insirai pe un raft proaspat sters de praf dupa criteriul frumusetii lor. Ce putea fii mai placut decat sa le areti apoi vecinelor tale cele 20 de martisoare perfect aranjate.
Dar acum ce s-a intamplat? Unde a disparut simpla apreciere a baietilor pentru fete? De ce trebuie sa ramana doar o palma peste fund data in graba in curtea scolii? De ce nu mai sunt ghiocei legati cu ata rosie? Unde a disparut culoarea inceputului de primavara si placerea de a darui?
Tu ai primit vreun martisor sau ai uitat ca e 1 martie?

3 comentarii:

fiica mării spunea...

hmm, plina de semnificatii liniuta aia ;))

Josette spunea...

urma sa scriu ceva da nu am mai apucat si vroiam sa fie postat pe 1 martie :))
urmaeza imadiat ;)

fiica mării spunea...

;)) asa e, ai dreptate.. a cam disparut 1 martie.. si dispar cam toate traditiile.. dar am primit martior ;;) si cu siguranta nu am uitat ca e 1 martie :)