Pagini

20 noiembrie 2008

Ridica-te!


Stai ascunsa langa un colt de perete si vezi toate ciudateniile Pamantului. Iti dai seama cat de diferiti sunt toti si ai impresia ca sunt realmente nebuni, dar daca mai stai mult langa acel perete decojit de tencuiala incepi sa-ti dai seama ca singurul nebun din jur… esti numai tu.

Atunci te cuprinde o senzatie infioratoare de marasm, care nu mai vrea sa se dezlipeasca de tine… pentru o clipa te intrebi ce cauti in viata ta si parca ai vrea sa scapi de tine… ai vrea sa fi ca ceilati, ai vrea sa ai si tu o privire nevinovata, ai vrea sa ai si tu bretonel razlet, ai vrea si tu sa umblii cu varfurile degetelor apropiate, ai vrea si tu sa ai un telefon care se poate folisi oricum l-ai intoarce si ai vrea sa ai si tu curea, dar sa nu fie in gaica pantalonilor, iar parfumul tau sa lase o dara odorifica dupa tine…
De ce toate astea? Doar pentru ca esti diferita? Crezi ca merita? Crezi ca e bine sa fim toti trasi la indigo? Cine crezi ca ar mai fi persoana ta atunci ? Unde ti-ar disparea caracteristicile proprii? Cine ai fi tu ? Ai fi "cea mai tare" plata, banala, egala cu ceilati… Nu vrei asta, nu?

Ridica-te de jos, ridica-te fara sa te freci de perete, ridica-te cu viata si zambeste… asa areti ca esti multumita de cine esti tu, esti multumita de ego-ul pe care il ai, iar daca nu esti, fa ceva pentru asta, zbate-te, dar nu ii imita pe ceilati… lasa-i in pace sa traiasca in banalitatea lor de zi cu zi… tu trebuie sa ai propria ta platitudine originala… nu sta moarta in tine si afirma-te.

Fii doar tu cu un contur bine!
Respecta-ti sinele!

6 comentarii:

Anonim spunea...

ca bine zici, gata MA RIDIC, merci :*

Josette spunea...

asa sa faci... ca nu merita sa stai cu capul plecat, nu merita sa te inchizi in tine... izbucneste si da-le peste nas :)
:*:*

a spunea...

gigica.. tu devi emo?:))

Josette spunea...

vai alex cum nu intelegi tu nimic :|

parca nu m-ai vedea toata ziua la scoala si nu mi-ai vedea toate starile...

ma dezamagesti [-x

Anonim spunea...

Alex16dej...poate reusesti sa scrii pe viitor" devii"..nu stiu ce va deveni Josette dar un lucru se vede clar, ca tu precis cauti sa o copiezi chiar dac nu reusesti la fond macar la forma nu? si inca ceva ...3 puncte nu inlocuesc virgula intr-o insiruire banala si un pic chinuita !!! Mergi inainte poate iese pana la urma ceva.Nu am postat la tine ca ma indoiam ca vei lasa comentariul.

a spunea...

anonim... 3 puncte se mai pun si atunci cand doresti sa lasi o anumita perioada de liniste. cat despre cuvantul "devi", da am gresit din cauza ca m-am grabit. Si... cu ce o copiez eu pe josette? da-mi niste exemple concrete